INFONET-468X60-BANNER

Neboder u Londonu je navodno „istopio“ parkirani Jaguar

04.09.2013. | Gizmag

Evo strane moderne arhitekture sa kojom se ne susrećemo svaki dan. Prema izveštaju BBC-a, svetlost koja je reflektovana sa nebodera od 37 spratova, koji se trenutno gradi u Londonu, može biti odgovorna za topljenje delova Jaguara koji je bio parkiran u blizini.

Slučaj otapanja Jaguara desio se prošle nedelje u Londonu kada je gospodin Martin Lindsej otkrio manju štetu na svom automobilu koji je bio parkiran na dva sata u blizini zakrivljene staklene fasade nebodera 20 Fenchurch Street (poznat pod nadimkom „Voki-Toki“).

Nekoliko delova automobila, uključujući retrovizor i oznake marke automobila, su se istopili od sunčeve svetlosti koja se reflektovala sa nebodera. Procenjena šteta na vozilu je 946 britanskih funti. Izvođači zgrade, kompanije Land Securities i Canary Wharf, su se složile da isplate štetu.

U zajedničkom saopštenju kompanija piše:

„Svesni smo zabrinutosti u vezi sa reflektovanjem svetlosti sa ove zgrade i bavimo se tim pitanjem. Ovu pojavu uzrokuje trenutni položaj Sunca na nebu. Taj položaj sada traje oko dva časa dnevno i preliminarni rezultati istrage ukazuju da će trajati još najmanje dve do tri sedmice.“ Kao meru predostrožnosti, vlasti Londona su odlučile da zatvore tri parking-mesta u oblasti koja bi mogla da bude pogođena ovim fenomenom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;