INFONET-468X60-BANNER

„Vessel“ - nova dimenzija za kadu

26.06.2013. | Gizmag

Ako biste pitali ljude da navedu najviše opuštajući komad nameštaja koji mogu zamisliti, verovatno bi mnogo njih pomenulo ležaljke i kade. Dakle, mogli biste da pomislite da bi kombinovanje ova dva komada nameštaja u jedan predmet trebalo da daje izuzetno opuštajuće iskustvo. To je upravo ono što je dizajnerski studio Splinter Works iz Velike Britanije uradio sa svojim poslednjim dizajnom. Nazvana „Vessel“ (brod, plovilo), to je kada elegantnog izgleda koja je obešena u vazduhu nalik ležaljci.

Firma Splinter Works izgradila je ovu neobičnu kadu korišćenjem tkanja od ugljeničnih vlakana, koje je dovoljno jako da drži osobu i vodu, a ipak dajući kadi njene glatke krivine. Centar slojeva ugljeničnih vlakana sadrži i penasto jezgro koje izoluju kadu i sprečavaju vodu da se ohladi prebrzo.

Kao što možete zamisliti, postavljanje ove kade može biti malo nezgodno. Ona je dizajnirana posebno za mokru sobu, i idealno joj treba prostor od 2,7 sa 0,8 metara za njen ram koji bi direktno bio postavljen iznad podnog slivnika. Kada se ankeriše na dva suprotna zida sa dva profila od nerđajućeg čelika i zahteva postavku stojeće slavine postavljenu preko kade. Dizajneri takođe nude prilagođene veličine i opciju sa odvodnom cevi ako je potrebno.

„Vessel“ zaista izgleda udobno. Ali, kao što će vam svaki lik iz crtanog filma reći, ulazak i izlazak iz ležaljke je teži deo. Čak iako se kada ne ljulja kao ležaljka, primenom dizajna mreže za spavanje na kadu (koja takođe nije poznata po svojoj jednostavnosti ulaska i izlaska) možete dobiti recept za katastrofu, ili bar neke manje graciozne izlaske iz nje. Ipak, sve to može biti vredno toga samo da saznamo kako je kupati se dok nam se čini da lebdimo u vazduhu.

Dizajn studio Splinter Works nudi „Vessel“ u crnoj, crvenoj, plavoj, žutoj, roze, bronzanoj i srebrnoj boji. Informacije o ceni nisu otkrivene, ali s obzirom da se nudi kao luksuzni komad nameštaja u ograničenom izdanju, nemojte očekivati da bude jeftino.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;