INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

MountMitte - Igralište na steroidima

05.09.2012. | Architect Magazine

Za roditelje koji čeznu za danima kada su se deca igrala napolju celo leto, umesto da borave u zatvorenom prostoru i zure u ekran, arhitektura ima tajno oružje koje može privući decu da provedu više vremena napolju uz preko potrebnu fizičku vežbu.

Parkur pokret ili pokret slobodnog stila jeste sport koji poziva decu i odrasle podjednako da tretiraju grad kao salu za vežbanje. Rastuća popularnost parkura je inspirisala izgradnju nekih strašnih igrališta. Jedan upečatljivi primer jeste MountMitte, meka slobodnog stila koja se nalazi u trendi kraju Berlina, Miteu.

MountMitte jeste urbano igralište na steroidima - trodimenzionalna staza sa preprekama sa kanapima, buradima, i obešenim automobilima u koje penjači mogu da uđu visoko iznad tla. Jedan pogled na ovu kupolu penjačkog zadovoljstva, pa će i najsedelački tip tinejdžera dobiti poriv da za penjanjem.

MountMitte prikazuje ubedljivu demonstraciju nedovoljno iskorišćenog potencijala dizajna da motiviše fizičku aktivnost i zdrav način života. Ako bi ista razmišljanja koja su dovela do ovog urbanog igrališta mogla biti ubrizgana u svaki komšiluk, možda bismo imali veću šansu u borbi protiv gojaznosti i drugih zdravstvenih problema u vezi neaktivnosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;