INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Based Upon obloge za enterijer - igra sa površinama, bojama i teksturama

29.04.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Prvo što firma Based Upon iz Londona ističe na svom sajtu jeste da objasni svoje ime (based upon - zasnovano na): - Kada posmatramo istoriju kreativnih ideja nećemo naći nijednu koja je u potpunosti originalna - sve se zasniva na nečem drugom.

Firma Based Upon na tržištu predstavlja seriju višeslojnih teksturnih obloga od metala, smola i lakova namenjenih arhitektonskim, enterijerskim i dizajnerskim projektima.

Inspiracija za dobijene površine dolazi iz prirode: opalo lišće, linije ljudske šake, kože morske raže... A kompletan asortiman spreman je u vidu proizvoda koji se odmah mogu distribuirati na tržište ili isporučiti na gradilište.

Based Upon obloge mogu biti korišćene za završnu obradu plafona i zidova, ali i prilikom izrade monolitnih komada nameštaja. Takođe, ove obloge moguće je koristiti i na podovima gde tokom vremena, habanjem i drugim uticajima, menjaju svoj izgled zadržavajući fizičke tragove korisnika.

Ova kompanija radi sa metalom u tečnom i čvrstom obliku, i upravo u toj promeni agregatnih stanja, u pretakanju, sušenju, očvršćavanju metala pokušava da pronađe nove teksture za svoje proizvode. Ovakav proces rada zahteva dosta pažnje za detalj i upotrebu tradicionalnih tehnika obrade metala.

Završni proces zahteva posebnu pažnju jer tada, nakon izlivanja elemenata za oblaganje sledi peskiranje i poliranje metala ispod površinskog sloja odlivka koji formom podeća na teksturu zemlje.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;