FEPLO
FEPLO
32212 ČAČAK-PRELJINA, SRB
PRELJINA B.B.

032 381 040
064 2483 043
LJUBO SRETENOVIĆ

FEPLO

FEPLO – Fabrika ekoloških vodootpornih ploča, je mlada kompanija, koja od svog osnivanja beleži konstantan razvoj. Bavi se proizvodnjom vodootpornih EKO ploča. Vodootporne EKO ploče koje se proizvode u fabrici FEPLO su 100% ekološki proizvod jer se u postupku proizvodnje ne koriste nikakvi lepkovi, a 90% sastava čini reciklirani tetrapak, dok se u malom procentu dodaje otpadna plastika.

Ploče koje proizvode u svojoj fabrici su vodootporne, za razliku od drugih pločastih materijala koji se trenutno koriste u građevinarstvu, poput OSB tabli. Uz to, postupak izrade je potpuno ekološki jer se ne koriste nikakvi lepkovi, a kao sirovina se upotrebljava otpadni tetrapak, koji je do sada završavao na deponijama.

Mašine za proizvodnju ovih ploča konstruisali su inženjeri kompanije FEPLO i ovakav proces proizvodnje je jedinstven u Srbiji i ovom delu Evrope.

Izvršeni atesti u Institutu IMS na fizička oštećenja i vodootpornost pokazali su da ovi proizvodi ispunjavaju zahteve i standarde zahtevane u građevini.

Otvaranjem sopstvenog pogona napravili su korak napred ka ekološkim standardima. Ekološke vodootporne ploče su originalni domaći proizvod. U njihovu proizvodnju je uloženo pola miliona evra i zaposleno je 24 radnika. Kompanija poseduje kapacitete da zadovolji potrebe kako domaćeg, tako i inostranog tržišta.

Pored proizvodnje, kompanija vrši i samostalnu distribuciju svojih proizvoda. Osim plasmana na domaće tržište, poseduje i izvozni potencijal.

U nastupajućem vremenu želja zaposlenih u kompaniji FEPLO je da kvalitet svojih usluga podignu na najviši mogući nivo i postanu prepoznatljivi u okruženju, sa verom da će im sadašnji i budući korisnici usluga pomoći u tome.