SFSOPLATE-468X60-BANNER

Izgradnja MHE "Krona" u Tutinu do kraja godine

07.02.2014. | Energetski portal Srbije

Firma "Vidrenjak Hidroelektrana" odabrani je potencijalni investitor za MHE "Krona" u Tutinu. Ova firma dobila je lokalitet za MHE "Krona" na prvom Javnom pozivu za dodelu lokacija za izgradnju malih hidroelektrana, a koje je raspisalo Ministarstvo za energetiku, razvoj i zaštitu životne sredine u februaru prošle godine.

Trojni memorandum o razumevanju potpisan je u julu 2013. godine između Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, opštine Tutin i firme "Vidrenjak Hidroelektrana", a njime se investitor obavezao da će u roku od šest meseci ispitati mogućnost realizacije projekta, podneti generalni projekat i zahteve za sve potrebne dozvole resornom ministarstvu.

Direktor firme "Vidrenjak Hidroelektrana" Željko Đurišić izjavio je da je ova firma podnela svu potrebnu dokumentaciju i generalni projekat Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine još 2013. godine, kao i da su dobili energetsku dozvolu za MHE "Krona".

Prema njegovim rečima, više projektantskih firmi radilo je dokumentaciju, a u toku su pregovori sa stranim firmama u vezi nabavka potrebne opreme za ovu malu hidroelektranu. Đurišić je dodao i da bi MHE "Krona" trebalo da bude završena do kraja 2014. godine, a izvođač radova će biti neka od lokalnih firmi iz opštine Tutin, s obzirom da je tako predviđeno ugovorom.

- Iako je potencijal ove elektrane 572kW, njena snaga će biti 480kW – rekao je Đurišić. Takođe je dodao i da firma "Vidrenjak Hidroelektrane" neće konkurisati na drugom Javnom pozivu za dodelu lokacija za izgradnju malih hidroelektrana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;