INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd: Nadgradiće dve etaže na Obilićevom vencu

08.01.2014. | Novosti

Manjak mesta za automobile u centru grada "Parking servis" će pokušati da reši nadgradnjom garaže "Obilićev venac", koja je planirana za 2014. godinu. Projekat, kojim će se dobiti više od 200 parking mesta, ponuđen je kao rešenje još pre osam godina, međutim realizaciju su kočili papiri i novac.

Prema rečima Andrije Čupkovića, direktora "Parking servisa", ovo je jedan od velikih investicionih projekata kojim će se baviti u predstojećoj godini.

- Dobićemo 220 novih parking mesta u samom centru grada, a uz to u planu je i nadogradnja poslovnog prostora od 3.430 kvadrata prema Obilićevom vencu, Maršala Birjuzovoj ulici i Kosmajskom prolazu – kaže Čupković. - Nećemo dozvoliti da realizaciju ovog i sličnih projekata, kao što su podzemne garaže, uspore ili stopiraju komplikovane procedure oko sakupljanja potrebnih dozvola. U proteklih nedelju dana već smo pokrenuli postupak za odobrenje gradnje dve etaže, odnosno četiri polunivoa.

Inače, garaža "Obilićev venac" izgrađena je 1975. godine i tada je imala četiri etaže. Dve godine kasnije izgrađene su još dve. Danas ta garaža ima šest etaža sa 620 parking mesta. Ipak, kapacitet garaže ne zadovoljava potrebe za parkiranjem u centralnoj gradskoj zoni, u čijoj se neposrednoj blizini nalazi veliki broj javnih, poslovno-trgovinskih objekata. Nadogradnjom ukupno 4.900 metara kvadratnih biće obezbeđeno više prostora.

Kako se gotovo cela garaža zatvara u delu fasade, idejnim rešenjem predviđeno je da se površine koje su slobodne pokriju gustom čeličnom mrežom kao fasadnim platnom. Kroz nju je omogućena ventilacija garaže, a i veliki je estetski doprinos. U cilju što bolje ventilacije u rešenjima su ostavljeni ventilacioni otvori – kanali. Za rešenje dogradnje predviđena je čelična konstrukcija, koja omogućava fleksibilnost u organizaciji korisnog prostora. Fasada je predviđena kao staklena zid-zavesa, koja je na delovima transparentna.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;