SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Subvencionisani krediti kreću krajem nedelje

10.12.2013. | Blic

Očekuje se da će zastoj u odobravanju subvencionisanih stambenih kredita biti otklonjen krajem ove nedelje, kada bi ministarstva finansija i privrede trebalo da se usaglase ko će potpisivati ugovore za kreditiranje. Kako je potvrđeno u bankama, zastoj traje, ali bi on trebalo da bude otklonjen nakon usvajanja uredbe o podršci građevinskoj industriji, kojom će biti definisano ko će potpisivati ove ugovore.

Dosadašanja praksa je bila da to čini Ministarstvo finansija, potom dva ministarstva – finansija i privrede, a očekuje se da bi ponovo samo jedno stavljalo paraf.

U Komercijalnoj banci kažu da redovno obrađuju zahteve građana podnete za subvencionisane stambene kredite, a da one koje banka odobri prosleđuju na odobrenje u Nacionalnu korporaciju za osiguranje stambenih kredita.

- Odobrenje zahteva od NKOSK-a podrazumeva i rezervisanje novca iz budžeta RS namenjenih za finansiranje ove vrste kredita. Klijenti kojima je NKOSK odobrila kredite su blagovremeno obavešteni. Procedura realizacije subvencionisanih stambenih kredita podrazumeva da banka od NKOSK-a dobija ugovore koji su potpisani u Ministarstvu. U poslednje vreme ova procedura nešto duže traje – ukazuju u Komercijalnoj banci.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;