INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja nove saobraćajnice na Vračaru

15.11.2013. | BeoInfo

Deo Šumatovačke ulice, kod Cerskog prolaza, biće zatvoren za saobraćaj naredne dve sedmice zbog povezivanja kanalizacione i vodovodne infrastrukture, saopštavaju iz "Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda". Radovi se odvijaju u sklopu izgradnje nove saobraćajnice koja povezuje Južni bulevar i Šumatovačku ulicu.

Zatvaranje ulice je neophodno kako bi se izgradile šahte u kojima će biti izvršeno povezivanje novoizgrađene kanalizacije i vodovoda sa postojećom infrastrukturnom mrežom u Šumatovačkoj ulici. Radovi su počeli sredinom oktobra kada je prvo skinut planirani sloj humusnog i drugog materijala, a zatim su položene kanalizacione i vodovodne cevi u dužini od 80 metara. U toku je postavljanje sloja tucanika i izrada ivičnjaka, a svi radovi bi trebalo da budu završeni sredinom decembra.

Trasa saobraćajnice prolazi kroz gusto naseljen deo opštine Vračar i izvođač radova posebnu pažnju poklanja zaštiti okolnih objekata i postojećeg zelenila. Dodatno opterećenje radovima predstavlja i postojeći toplovod u Šumatovačkoj, koji nije bio prikazan u planu podzemnih instalacija, te će se u toku radova preduzeti neophodne mere radi njegove zaštite.

Planom detaljne regulacije područja uz Južni bulevar predviđena je izgradnja nove saobraćajnice u dužini od 110 metara sa pratećom infrastrukturom. Saobraćajnica je od raskrsnice sa Južnim bulevarom planirana sa dve kolovozne trake, da bi posle pedesetak metara prešla u jednu kolovoznu traku, i kao takva se ulila u Šumatovačku ulicu. Nova saobraćajnica bi po planu trebalo da se u budućnosti produži i poveže sa Sazonovljevom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;