INFONET-468X60-BANNER

Dokumentacija koči širenje gasne mreže

30.07.2013. | Politika

Nova gasna mreža bi u narednih godinu dana mogla da prođe kroz nekoliko ulica ispod Šoping centra "Stadion" u naselju Braće Jerković na Voždovcu, ali i kroz delove Banjice oko toplane i Stare Karaburme. Ovi prestonički kvartovi nalaze se na prioritetnoj listi kompanije "Beogas", koja održava više od 210 kilometara distributivne mreže. Nadležni ističu da već uveliko rade na prikupljanju potrebne dokumentacije kako bi do svih domaćinstava stigao gas.

- Problemi nastaju u hodu, jer su u pojedinim delovima ulica ostali stari vlasnici parcela kojima je nemoguće ući u trag. Sekretarijat za urbanizam od nas traži da pribavimo saglasnost starih vlasnika za dalje radove, ali nam oni tek tako ne izlaze u susret. U ovoj godini nismo značajno proširivali ni distributivnu mrežu, svega hiljadu metara, jer nije bilo velikog interesovanja građana, a i kriza je učinila svoje. Zato smo se preorjentisali na priključivanje novih korisnika na postojeću mrežu – ističe Vladimir Spasojević, tehnički direktor u "Beogasu".

Priključak košta 700 evra bez poreza na dodatu vrednost, ali da bi se neko priključio na gasnu mrežu mora pre svega da ima ugrađene termotehničke instalacije, to jest radijatore.

- Treba da obezbedi i gasni kotao koji potom mora da poveže sa našim mernoregulacionim setom. To je investicija koja košta oko 2.500 evra – nabraja Spasojević, podsećajući da u toku cele godine za grejanje na gas za 60 kvadratnih metara stana treba izdvojiti oko 50.000 dinara.

Kompanija "Beogas" održava distributivnu gasnu mrežu na tri gradske opštine – Čukarici, Voždovcu i Paliluli, na kojima ima oko 11.500 potrošača. Najveći deo gasovoda prolazi kroz Čukaricu, i to kroz Banovo brdo, Cerak, Železnik, Sremčicu, Žarkovo, Umku i Bele vode. Ostala su nepokrivena još čukarička naselja Rušanj, Velika Moštanica i Ostružnica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;