INFONET-468X60-BANNER

Pojavio se investitor za "Nexe grupu"?

21.02.2013. | seebiz.eu

"Nexe grupa" održaće skupštinu poverilaca 8. aprila, kako bi se saznalo šta rade po pitanju restrukturiranja kompanije. "Nexe grupa" nameravala je prošle godine da promeni uslove u vezi sa izdanjem obveznica, odnosno da prolongira isplatu i smanji kamatu, ali to poverioci nisu prihvatili. Najveći ulagači u njihove obveznice su Raiffeisen i Privredna banka te njihovi fondovi. Poverenici su i predložili svoje rešenje. Tada je skupština poverilaca najavljena već za kraj januara.

Većina poverilaca već se pomirila s tim da je reč o još jednom ulaganju na kojem će se izgubiti veliki deo potraživanja. Mnogi su hteli da se reše obveznice, jer sve je više upitno hoće li biti ikakvih sredstava za namirenje. Naime, "Nexe" je u prospektu osigurao da će u slučaju nemogućnosti isplate obveznice, poverenicima dati deonice "Našicecement"-a, a tom se deonicom više ne trguje.

Ako dođe do konverzije, problem će nastati i za obvezničke fondove koji sada imaju obveznice kompanije "Nexe", a po zakonu ne bi smeli da imaju deonice. Iz jednog takvog fonda poručuju da čekaju mišljenje "Hanfe" o tom pitanju jer će, osim "Nexe grupe", bitu još sličnih slučajeva. Navodno se u međuvremenu javio i potencijalni investitor, a postoje pretpostavke da je reč o istoj kompaniji koja je još pre dve godine iskazala interes za "Nexe".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;