Prva faza izgradnje niškog bazena Čair pri kraju

27.07.2012. | Južne vesti

Prva faza radova na izgradnji niškog rekreacionog bazena u Čairu privodi se kraju. Iz Direkcije za izgradnju grada najavljuju da bi drugu, završnu fazu trebalo da finansira NIP. Grubi, zemljani radovi koji su započeli polovinom marta trebalo bi uskoro da budu završeni.

Rekreacioni bazen bi prema projektu trebalo da bude nepravilnog oblika dubina 1,1 i 1,3 metra sa pratećim sadržajima kao što su tobogan, vodena zavesa i fontana.

- Mi ćemo konkurisati sa projektom kod NIP-a čim se oforme ministarstva da dobijemo novac da sve završimo ove godine. Čim se oformi Vlada mi ćemo podneti projekat koji već imamo kako bi dobili sredstva za završetak te druge faze – rekao je portparol Direkcije za izgradnju grada Dragan Videnović.

U Sportskom centru "Čair", čijem kompleksu bazena bi trebalo da se pridruži i rekreacioni bazen, kažu da su realizaciju ovog projekta očekivali ranije.

- Očekivali smo da se izgradnjom rekreacionog bazena krene još prošle godine, ali verovatno zbog nedostatka sredstava radovi su počeli polovinom marta – kaže direktor Sportskog centra "Čair" Bratislav Ignjatović.

Za prvu fazu izgradnje iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 30 miliona dinara. Ugovor o izgradnji potpisan je krajem januara sa niškom firmom "Stan invest", a za izradu projekta bila je zadužena firma "Set" iz Šapca.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TECE
TECE
ZAGREB
www.tece.hr

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad R 20.04.2018.
Pa zašto zatrpavate Vinču otpadom, tamo je ...
Vladimir 22.03.2018.
Ja licno bi zamolio g.Rodica da ako je u mo...
nik 21.03.2018.
Po našem običaju, radovi na najprometnijim ...
Darko 20.03.2018.
A šta se čepom na Trošarini? Potez Save Maš...
Mika 18.03.2018.
Da li radite u Stbiji i koja je cena lifta ...