SFSOPLATE-468X60-BANNER

Mašina za žvake skuplja prašinu - Neuspešan pokušaj čišćenja beogradskih trotoara

24.06.2010. | Blic

JP "Gradska čistoća" je prošle godine nabavila specijalnu mašunu za uklanjanje žvaka. Ona je jednom isprobana ispred "Mc Donaldsa" na Terazijama i od tada je na ulicama Beograda niko nije video.

Famozna mašina radi na principu vodene pare i specijalnog deterdženta. JP "Gradska čistoća" se odlučila da isproba manji model ovog uređaja jer, kako tvrde, veća mašina oštećuje betonske ploče.

Iako je prošle godine u toku probe izazvala veliku pažnju i o njoj se mnogo pričalo, ovu modernu spravu od tada na ulicama glavnog grada niko nije video i, kako saznajemo, ona "skuplja prašinu" prostorijama JP u "Gradske čistoće".

- Specijalna mašina za uklanjanje žvaka je pozajmljena za pilot projekat u toku kojeg je trebalo da se odluči da li će doći do kupovine još ovakvih uređaja i trenutno se ne koristi. Pošto se žvake sada uklanjaju ručnim metodom, što je dugotrajan i komplikovan proces, u planu je nabavka sličnih uređaja ali ne znamo kada će to tačno biti – rečeno je u "JP Gradska čistoća".

Građanima smeta što se ne vodi dovoljno računa o čistoći grada.

-Žvake su smrt za ovaj grad. Centar je užasno prljav iako je već kupljena ta mašina, uopšte mi nije jasno zašto se ne koristi. Ovde je reč o uzalud utrošenom novcu – kaže Zoran Vujinović, prolaznik u Ulici kneza Mihaila.

Bilo kako bilo "crne fleke" sa mašinom ili bez nje neko mora i da očisti.

- Specijani uredjaj koristimo ponekad samo u Ulici kneza Mihaila, a u ostalim ulicama žvake uklanjamo špahtlom ili ih ne uklanjamo uopšte – kažu radnici JP "Gradska čisoća".

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;