INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U planu rekonstrukcija Ulice Strahinjića Bana

11.09.2020. | eKapija

Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Strahinjića Bana od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuškog. Za saobraćajnicu je potrebno uraditi katastarsko-topografski plan, kao i idejno rešenje, idejni projekat, projekat za izvođenje i plan preventivnih mera zaštite na radu.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Projektom je potrebno definisati sve elemente situacionog plana, nivelacionog plana i poprečnog profila, a saobraćajne površine potrebno je usaglasiti sa objektima tehničke infrastrukture koja postoje ili su planirana u profilu saobraćajnica. Pešačke površine (staze i trotoari) su sastavni elemenat poprečog profila svih gradskih saobraćajnica. One se obavezno fizički izdvajaju u posebne površine zaštićene od ostalih vidova motornog saobraćaja.

Pri rekonstrukciji saobraćajnice potrebno je maksimalno poštovati postojeću nivelaciju.

Tehničkim rešenjem saobraćajnih površina treba obezbediti uklapanje svih elemenata novoprojektovane ulice u situacionom i nivelacionom smislu sa postojećom uličnom mrežom, tako da se obezbede svi uslovi protočnosti i bezbednosti saobraćaja.

U okviru tehničke dokumentacije treba uraditi nivelacioni plan svih kolovoznih površina i trotoara, sa detaljima ulaza u stambene objekte, parkiranje, garaže, zelene površine, kao i izvršiti nivelaciono uklapanje svih postojećih šahtova.

Rok za podnošenje ponuda je 13. oktobar 2020.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;