INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Za obnovu javnih objekata 50 miliona evra

09.01.2019. | Tanjug

Tokom ove godine biće uloženo 50 miliona evra za obnovu javnih objekata, a prema rečima direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića, u planu je realizacija 100 projekata.

Gostujući na TV Prva, Blagojević je rekao da se svake godine obnovi između 70 i 80 javnih objekata, i dodao da će i ove godine, kao i ranijih, najviše biti obnovljeno škola, oko 50.

- Tokom 2018. smo završili i započeli 190 projekta - rekao je Blagojević i dodao da je završeno 127 projekata, a započeto 63.

Kaže da kada je obnova objekata u pitanju, ne radi se „krpljenje rupa", već potpuna rekonstrukcija svakog objekta „od temelja do krova" i podrazumeva obnovu fasada, stolarije, podova, zidova, struje, vode.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Radimo na tome da unapredimo funkcionalnost, efikasnost i bezbednost objekta, uvodimo najmodernije protivpožarne sisteme, sisteme za dojavu požara... - navodi Blagojević.

Ističe da se prilikom obnove objekata podjednaka pažnja poklanja i najmanjim i manje razvijenim opštinama, koliko i najvećim i najbogatijim gradovima u Srbiji.

- Kancelarija sa lokalnim samoupravama sarađuje kada su u pitanju škole, domovi zdravlja, vrtića i ambulanta, jer su oni u nadležnosti lokalnih samouprava i oslanjamo se na njih da odrede svoje prioritete - ističe Blagojević.

Prema njegovim rečima, projekte izrađuje lokalna samouprava uz tehničku pomoć Kancelarije, a od momenta pristizanja zahteva za obnovu javnog objekta do završetka prođe nekoliko meseci, ako, ukazuje, nije preterano kompleksan projekat i ako je lokalna samouprava agilna.

Kada je reč o odobravanju novca iz budžeta, Blagojević objašnjava da Kancelarija radi predviđanje za narednu godinu, ali retko kada dobijaju onoliko koliko traže i ne odmah, ali, kaže, kako se napreduje sa realizacijom projekata, postoji način da se obezbedi dodatan novac.

- Mi ne raspolažemo isključivo novcem iz budžeta, već i iz kredita iz kojih se finansira dobar deo projekata - rekao je Blagojević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;