INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kompletiran auto-put "9. januar"

03.10.2018. | S. Mišljenović | Novosti

U utorak (02.10.2018) otvorena je deonica auto-puta od mesta Drugovići do Prnjavora duga 25 kilometara, čime je završena izgradnja auto-puta „9. januar" od Banja Luke do Doboja, za šta je izdvojeno 402 miliona evra.

- Završavamo danas ovaj veliki projekat. Ponosan sam zbog toga. Ovo je put nacionalne integracije, jer ćemo u narednih šest godina izgraditi auto-put od Doboja do Drine, odnosno Srbije - rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

Dodik je otkrio da je sve počelo „prezentacijom da je potrebno samo popraviti staru cestu. To je odbačeno i prešlo se na gradnju moderne saobraćajnice".

Predsednik RS je rekao da je „9. januar" simbol moći RS i da će realizacija infrastrukturnih projekata doprineti nacionalnoj integraciji i ekonomskom razvoju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovaj auto-put ide kroz srce Srpske, na šta sam izuzetno ponosan. Srpska je pokazala sposobnost da realizuje značajne infrastrukturne projekte, što će biti i ekonomski isplativo - naglasio je Dodik.

On je istakao da je Republika Srpska danas veliko gradilište.

- Nedavno smo u Srpskoj otvorili moderan Univerzitetski klinički centar, sutra ćemo otvoriti Hidroelektranu „Bočac", a u petak, 5. oktobra, modernu bolnicu u Istočnom Sarajevu - rekao je Dodik.

On je naveo da bez auto-puteva nema novih radnih mesta, a samim tim ni razvoja ekonomije i zahvalio je svima koji su podržali ideju o izgradnji mreže auto-puteva u RS.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;