INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija više ulica i ovog leta u Beogradu

05.07.2018. | Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će tokom leta početi rekonstrukcija više ulica u Beogradu, a prva u nizu je Svetogorska. U njoj će putari početi sa radovima 10. jula. Po završetku Svetogorske, sa obnovom će se početi u donjem delu Takovske, od Ulice 27. marta do Jaše Prodanovića, a ovo će biti završeno pre početka nove školske godine, 3. septembra.

- Rekonstrukciju velikih ulica pokušavamo da radimo tokom letnjih meseci kada ima manje saobraćaja, kada jedan deo Beograđana odlazi na odmore, kada škole ne rade - naglašava Vesić.

Najavio je i da će 20. jula početi rekonstrukcija ulice Kneginje Zorke, od Bulevara kralja Aleksandra Karađorđevića do Makenzijeve.

- Radovi su i u Bulevaru Oslobođenja, a biće gotovi do 1. septembra - podvukao je Vesić.

Najavio je da će u petak u Direkciji za građevinsko zemljište biti potpisana odluka o izboru za najpovoljnijeg izvođača za rekonstrukciju Trga Republike, a 15. jula, kaže, biće izdata građevinska dozvola.

- Radovi na Trgu Republike počinju u prvoj nedelji avgusta - navodi Vesić.

Govoreći o radovima koji su predviđeni projektom „Beograd na vodi", ističe da će izgled tog dela grada biti potpuno izmenjen, jer će Glavna železnička stanica postati Muzej istorije Srbije, sa akcentom na srednjovekovnu Srbiju, u delu gde se danas nalaze peroni biće urađena art galerija, a od novembra počinje i rekonstrukcija Savskog trga.

- Art galerija i Savski trg biće urađeni od novca preduzeća Beograd na vodi. Savski trg biće uređen kao kružni trg, oko kojeg će kružiti tramvaji, a u centru trga nalaziće se spomenik Stefanu Nemanji, koji će biti postavljen 28. juna sledeće godine - kaže Vesić.

Do kraja godine, najavljuje on, počeće izgradnja centralnog parka Beograda na vodi, koji će se prostirati na dva hektara i koji će biti, kaže, najveći i najlepši beogradski park.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;