INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Investitor izgradio tri sprata više

21.12.2017. | J. D. | Novosti

Gradska građevinska inspekcija stopirala je izgradnju višespratnice u Gajevoj ulici na Zvezdari. Investitor je podigao zgradu od osam spratova, iako poseduje građevinsku dozvolu po kojoj može da zida samo pet etaža.

Reporteri Novosti su juče (21.12.2017) obišli ovo gradilište. Radnika na neboderu koji je nikao u srcu Zvezdare nema. Na informativnoj tabli, gde bi trebalo da se vidi budući izgled višespratnice, prelepljena je reklama za prodaju stanova. Na mestu gde je projektom predviđena izgradnja povučenog sprata, dozidan je pun sprat, a iznad njega izgrađena su još dva nivoa.

Kako navode u Gradskom sekretarijatu za inspekcijske poslove, u ponedeljak je investitoru dostavljeno rešenje o uklanjanju radova u kojima se odstupa od overene tehničke dokumentacije. Kako kažu, podneta je i krivična prijava.

- Investitor ima dozvolu, ali za objekat manjih gabarita - kažu u gradskoj upravi.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove navode da je građevinska dozvola investitoru izdata u novembru prošle godine. Na ovoj atraktivnoj lokaciji, odobrena je izgradnja petospratnice sa podrumom, suterenom i prizemljem. Međutim, neimari su nastavili sa zidanjem.

Službenici Odeljenja za građevinsku inspekciju Sekretarijata, izvođaču radova uputili su rešenje sa nalogom da se obustavi zidanje, jer se ne postupa po pravilima i gradi mimo propisanog.

- Investitor je od obustave radova imao pravo da u roku od 60 dana pribavi izmenjeno rešenje o građevinskoj dozvoli od nadležnog organa - kažu iz Sekretarijata.

- Kako izvođač radova nije priložio potrebna dokumenta, protiv njega je podneta i prijava zbog izvođenja radova suprotno odobrenoj tehničkoj dokumentaciji.

Prema prvobitnim planovima, stambeno-poslovni objekat u Gajevoj 2-4, trebalo bi da bude završen do juna 2018. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;