INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

BG: Nestaje "divlje ruglo", niču širi trotoari

11.08.2017. | B92

Na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice počelo je rušenje ilegalnih objekata, umesto kojih će biti postavljene zelene površine i prošireni trotoari.

Pre početka rušenja, gradski urbanista Milutin Folić je novinarima rekao da nelegalni objekti na tom mestu sužavaju trotoar, ometaju kretanje građana ali i sakrivaju pogled na jednu od, prema njegovim rečima, najlepših zgrada Beograda.

"Vrlo je važno da javne površine koje su 90-tih godina okupirane divljim objektima, konačno budu privedene nameni i da sa javnih površina uklonimo to ruglo koje zauzima mesto parkićima i igralištima za decu", kaže Folić. 

On je pohvalio čelnike opštine Palilula jer su prepoznali nameru gradske uprave da se javne površine "očiste i vrate svim građanima", te naveo da je na toj opštini već uklonjeno 40 ilegalnih objekata.

"Reč je o objektima u Ruzveltovoj i Ulici Mije Kovačeviće, to su ulice koje se trenutno rekonstruišu, a onda će se i javne površine oko njih očistiti", kaže Folić i dodaje da će se tu naći sadržaji koji su neophodni svim građanima a ne "povlašćenim pojedinicima".

Ovaj trend je već prisutan na opštinama Savski venac i Vračar, pa je Folić podsetio da je srušena apoteka koja je se nalazila "usred Karađorđevog parka" i umesto nje je sada na tom mestu javna česma. 

Folić je rekao da je uklonjen niz objekata na uglu Birčaninove ulice i Bulevara Oslobođenja, a da će se i na tom potezu naći zelene površine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;