INFONET-468X60-BANNER

Obnova Gradića Pejton 2017.

04.05.2016. | FoNet

- Plan je da se Gradić Pejton na Vračaru renovira i vrati u prvobitno stanje, a rekonstrukcija bi trebalo da počne 2017. godine, kada se reši imovinsko-pravni status tamošnjih objekata, kako bi se očuvao kao zanatski i kulturni centar – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je za „Blic“ rekao da treba da se definitivno reši status Gradića Pejton jer je to važan objekat koji je radio arhitekta Ranko Radović.

- Glavni gradski urbanista Milutin Folić i ja razgovarali smo sa zakupcima, napravili zajedničku komisiju koja bi trebalo da definiše odnose kako da trajno rešimo problem, napomenuo je Vesić i dodao da je iniciran plan koji će predvideti zanatsko-poslovni centar, u kome će moći da budu samo oni koji se bave starim zanatima i delatnostima – navodi Vesić. - To su privremeni objekti i moramo da ih pretvorimo u trajne kako bismo mogli da ih upišemo u svojinu grada i da krenemo u rekonstrukciju.

Prema njegovim rečima, gradskim odlukama će biti propisano da tamo budu samo stari zanati, antikvarnice, da to bude kulturno središte, jer samo tako ima smisla da Pejton živi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;