INFONET-468X60-BANNER

Elektronska građevinska dozvola za Kuću vaterpola

27.01.2016. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je mesto u Vrnjačkoj Banji gde će biti izgrađen nacionalni trenažni centar za vaterpoliste, za koji je danas (27. januar 2016.) izdata prva elektronska građevinska dozvola.

Reč je o lokaciji na koju će biti prebačeni bazeni iz „Kombank Arene“ u kojima je igrano Evropsko prvenstvo u vaterpolu, a Mihajlović ju je obišla sa predsednikom opštine Vrnjačka Banja Bobanom Đurovićem.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mihajlović je novinarima rekla da je opština sprovela sve prethodne potrebne radnje da bi došli do elektronske grđevinske dozvole u skladu za zakonom. Ona je rekla da je dobro to što se samo godinu dana nakon donošenja Zakona o planiranju i izgradnji, u Srbiji već izdaju elektronske građevinske dozvole.

Ministarka je kazala da se elektronska građevinska dozvola izdaje za pet dana, odnosno maksimalni zakonski rok je 28 dana, dok se dostavi sva potrebna dokumentacija. Mihajlović je istakla da postoje sankcije za sve one koji ne dostave svu potrebnu dokumentaciju, a da je korupcija u oblasti izdavanja građevinske dozvole sada ravna nuli, budući da, kako je objasnila, „više ne morate da se srećete ni sa jednim čovekom, jer se sve radi elektronski“.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Bojan Đurović rekao je da je projekat izgradnje nacionalnog trenažnog centra za vaterpoliste zajednički projekat vlade, Ministarstva omladine i sporta i opštine. Prema njegovim rečima, zahvaljujući bržoj i jednostavnijoj proceduri za izdavanje građevinske dozvole, može se uputiti javni poziv svima koji žele da investiraju u opštinu.

On je dodao da će se osim Vaterpolo kuće biti izgrađena i Kuća odbojke – objekat koji će se, kako je kazao, graditi sredstvima vlade, opštine i Odbojkaškog saveza i dodao da će postavljanje bazena biti završeno do kraja juna, što će predstavljati završetak prve faze radove.

U drugoj fazi će, naveo je on, biti obezbeđeni svi drugi uslovi u vaterpolo centru – tribine i svlačionice. Svi radovi, kako je kazao, biće završeni do kraja godine. Vlada je za te namene opredelila 1,2 miliona evra, a opština 110 miliona dinara.

Upitan o projektu Kuća odbojke, on je rekao da će opština za oko dva meseca po istom principu dobiti elektronsku građevinsku dozvolu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;