INFONET-468X60-BANNER

Širi se pešačka zona, novi trgovi, više zelenila...

17.12.2015. | Tanjug

- Projektom pešačke zone u centru grada, u delu Ulice cara Lazara predviđeno je zatvaranje te ulice za saobraćaj i formiranje trga kod restorana „Crveni petao“ sa česmom i bogatog zelenilom – izjavio je glavni urbanista Milutin Folić.

- Na delu kod česme dodaju se četiri nova stabla, kao i jedno veliko na uglu Cara Lazara i Uskočke. „Zelenilo“ je pregledalo postojeća stabla i podnelo zahtev gradskoj komisiji da donese rešenje o zameni pojedinih stabala zbog njihove truleži i oštećenosti – objasnio je Folić za „Beoinfo“.

Kako je dodao, autor i projektanti arhitektonskog rešenja nisu predvideli zamenu stabala, ali je rešenje komisije bilo obavezujuće za „Zelenilo“ jer je reč o unapređenju bezbednosti.

Iduće sedmice, najavio je Folić, biće posađena stabla crvenog hrasta obima 45 centimetara i preko šest metara visine, dok će uz česmu biti posađena četiri javora.

Prema njegovim rečima, u Ulici Vuka Karadžića, gde nije bilo drveća, već je posađeno 14 stabala ukrasne kruške, a za 2016. godinu planirano je uređenje Obilićevog venca do Ulice carice Milice sa uvođenjem duplog drvoreda i 50 novih stabala i novim zelenim površinama.

- „Zelenilo“, „Beograd-put“, „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i ostala preduzeća, ubrzano rade na uređenju prostora trga kod „Crvenog petla“, upravo zbog zahteva da se ove jeseni obavi sadnja, kako bi drveće od proleća olistalo i procvetalo – rekao je Folić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;