INFONET-468X60-BANNER

Subotica: Hala za nove ulagače

27.11.2015. | S. Iršević | Dnevnik

U toku su radovi na dogradnji hale u subotičkoj industrijskoj zoni u Malom Bajmoku. Grad je sa 48 miliona dinara dokapitalizovao preduzeće Slobodna zona Subotica, tako da je sada u vlasništvu lokalne samouprave 72 odsto kapitala i od tog novca dograđuje se postojeća hala u kojoj će svoju proizvodnju proširiti kompanija „Dunkermoteren-Amatek”. Objekat su obišli gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i članovi Gradskog veća.

Javno preduzeće „Privredno tehnološki parkovi” učestvovalo je u izradi idejnog rešenja za konkurs „Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ za projektovanje i izgradnju proizvodne hale kapaciteta 2.000 kvadratnih metara u Industrijskoj zoni Mali Bajmok. Za tu namenu je odobreno 156 miliona dinara. Za danas je zakazano i otvaranje ponuda za javnu nabavku za projektovanje i izgradnju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Očekujemo da ćemo sledeće godine imati svoju proizvodnu halu koju bismo mogli da izdajemo stranim i domaćim investitorima. Trendovi u svetu su trenutno takvi da neke ogromne grinfild investicije ne možemo da očekujemo i mi se prilagođavamo tako da imamo hale koje su spremne da odmah prime investitore – objasnio je direktor Javnog preduzeće Ivan Saveljić.

Slobodna zona se prostire na  površini od 44 hektara, a u okviru nje posluje pet multinacionalnih kompanija: „Simens“, „Kontinental Kontitek“, „Norma grupa“, „Svarovski“ i „Dunkermotoren-Ametek“. U Slobodnoj zoni je izgrađeno je preko 80.000 kvadratnih metara poslovnog proizvodnog prostora.

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai prilikom obilaska terena nije krio zadovoljstvo što su rešeni problemi oko vlasničkih odnosa i funkcionisanja Slobodne zone.

- Mislim da smo uradili dobar posao. Obezbedili smo investiciju koja je bila neophodna da Slobodna zona može da krene u proširenje svoje hale u kojoj će „Dunkermotoren-Ametek”, koji je u zakupu, a izrazio je želju za proširenjem kapaciteta, početkom sledeće godine zaposliti još 60 radnika – kazao je Jene Maglai.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;