SFSOPLATE-468X60-BANNER

Inđija: Počela rekonstrukcija Doma kulture u Maradiku

06.11.2015. | Opština Inđija

Opstanak seoskih domova kulture poslednjih godina doveden je u pitanje. Tim pre, što su zakonske regulative doprinele da mesne zajednice izgube sve ingerencije.

- Nerešeni imovinsko-pravni odnosi samo su dodatni problem, jer ne zna se do kraja ni ko su vlasnici takvih objekata – kaže predsednik opštine Inđija Petar Filipović.

Komentarišući stanje sa domovima kulture u inđijskoj opštini, predsednik opštine, Petar Filipović  istakao je da je završen tender za rekonstrukciju doma kulture u Maradiku i Beški.

- Radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Maradiku su počeli i trajaće oko mesec i po dana. Nadam se da će, kada se posao završi, meštani Maradika imati Dom kulture kakav i zaslužuju. Vrednost investicije je blizu 8 miliona dinara. Od toga, 4 miliona je izdvojeno iz budžeta opštine, a 4 miliona iz samodoprinosa koji je raspisan pre skoro deset godina – kaže  predsednik Filipović.

Prema njegovim rečima, svaki dinar koji je prikupljen samodoprinosom će biti  uložen u infrastrukturne projekte, a Dom kulture to svakako jeste.

- Naša politika je da Domovi kulture budu u usluzi građanima, da budu privedeni nameni. Nakon rekonstrukcije Doma kulture u Maradiku u planu nam je i rekonstrukcija Doma kulture u Beški ali i Ljukovu. Ostaje nam nakon toga da institucionalno rešimo ko će u budućnosti voditi računa o njima kako se ne bi ponovila situacija koja je sada u pojedinim naseljenim mestima opštine – objašnjava prvi čovek opštine Inđija.

Takođe, on je istakao da je to samo deo investicija koje se planiraju za naredni period, a tiču se seoskih sredina.

- Mi ćemo i dalje sprovoditi onu politiku, da jednake uslove života stvorimo svima bez obzira da li žive u selu ili u gradu odnosno Inđiji – dodao je Filipović.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;