SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Požarevac: Izraelci grade šoping-centar

05.11.2015. | D. Novković | Novosti

Izraelska kompanija „Aviv Arlon“ zainteresovana je da u Požarevcu podigne trgovački ritejl park, kakav je pre nekoliko dana otvorila u naselju Bagljaš u Zrenjaninu.

Predstavnici ove kompanije posetili su grad u septembru i tada obišli novu industrijsku zonu, koja bi bila najpogodnija lokacija za gradnju velikog šoping-centra. Njihov dolazak usledio je samo dva meseca pošto je Požarevac posetio ambasador Izraela, Jozef Levi, koji je tom prilikom domaćinima obećao svoju pomoć u dovođenju investitora.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Uveren sam da su naš dobar kontakt sa ambasadorom i njegova preporuka doprineli da kompanija „Aviv Arlon“ uđe sa nama u ozbiljne pregovore – rekao je Bane Spasović, predsednik Skupštine grada.

O rešenosti izraelske kompanije da investira baš u sedištu Braničevskog okruga, govori pismo o namerama, upućeno ovih dana na adresu gradskih čelnika. Za izgradnju ritejl parka, izraelskim investitorima odgovarale bi tri parcele u novoj industrijskoj zoni, ukupne površine oko šest hektara, koje se nalaze iza megamarketa „Tempo“.

Kako bi realizovala ove investicije, Gradska uprava će u decembru raspisati javni konkurs za prodaju navedenog zemljišta, koje već ima uređenu infrastrukturu. Ukoliko Izraelcima takva ponuda bude odgovarala, gradnja šoping-centra mogla bi da počne već narednog proleća.

Ovi parkovi predstavljaju napredniju ponudu od zatvorenih šoping centara, jer se njegovi objekti grade u jednom nivou i nude prodaju na otvorenom, uz brojne prateće sadržaje za celu porodicu.

Poseban tim

Kako bi privukli investitore, Bane Spasović oformio je poseban tim, u kojem su mašinski inženjer Mitar Karadžić, v. d. direktora JP „Direkcija za izgradnju“, i diplomirani politikolog Marko Savić, član Gradskog veća za oblast evropski fondovi, lokalni ekonomski razvoj i dijaspora.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;