INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Subotica: Pri kraju radovi na pozorištu

03.06.2015. | RTV

Skoro devet godina od početka radova, završetkom četvrte faze projekta izgradnje, Subotičani konačno mogu da vide obrise budućeg izgleda zgrade Narodnog pozorišta, jer su skinute skele sa fasade koja gleda ka Korzou.

Tehnički direktor JP „Direkcija za izgradnju grada“, Jasmin Šečić, najavio je da ova faza radova treba da bude okončana do 16. jula, do kada treba da budu završeni radovi i na fasadi koja gleda ka Trgu Slobode, kao i sa stubova pročelja, po kojima je ova građevina poznata.

- Tada će naš Trg Slobode konačno poprimiti svoj konačni izgled, kakvim ga Subotičani pamte od pre 10 godina – rekao je Šečić „Tanjugu“.

Tu nije kraj radovima na ovom projektu za ovu godinu, jer je nakon najave da su finansijeri ovog projekta – Grad, Pokrajina i Republika zajedno obezbedili 225 miliona dinara za radove, objavljeno prethodno obaveštenja za tender namenjen petoj fazi radova, koji se odnosi na novi deo objekta.

- U petoj fazi su predviđeni radovi na zaštiti novog dela objekta od atmosferskih uticaja, što znači da ćemo izvesti radove na izvođenju krovne kontrukcije novog dela i najveći deo radova, u skladu sa raspoloživim sredstvima, na fasadi novog dela objekta – rekao je Šečić.

Četvrtom i petom fazom radova, prema njegovim rečima, objekat će biti kompletno „zatvoren“ spolja i zaštićen od atmosferskih uticaja.

Nakon toga, u narednim fazama, u skladu sa dinamikom obezbeđenja sredstava, sledi stavljanje u funkciju starog dela zgrade, sa foajeom i balskom dvoranom, a zatim i novog dela objekta, prvenstveno jedne od pozorišnih dvorana.

Početak radova na petoj fazi ovog projekta, koji je u par navrata prekidan i menjan zbog nedostatka sredstava, očekuje se krajem leta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;