INFONET-468X60-BANNER

Beograd: Uskoro dečje igralište u Ulici Vlade Ilića na Zvezdari

25.09.2014. | Tanjug

Stambeno naselje u Ulici Vlade Ilića kod broja 5 na opštini Zvezdara u Beogradu uskoro će dobiti novo dečje igralište, kome će se najviše obradovati mališani i njihovi roditelji, saopštilo je JKP „Zelenilo“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Novo dečje igralište imaće specijalnu gumenu podlogu površine 120 kvadratnih metara na kojoj će biti postavljena četiri moderna rekvizita: dve njihalice „Saša“, klackalica „Rada“ i ljuljaška sa dva sedišta „Milica“. Staze koje vode do dečjeg igrališta urađene su od betonskih ploča u beloj, crvenoj, žutoj i zelenoj boji površine 59 kvadratnih metara. Duž staza biće postavljeno šest klupa sa naslonom, kao i dve betonske đubrijere.

Prema zgradi, sanirana je škarpa tako što je stari potporni zid srušen, a izgrađen je novi u dužini od pet metara. Takođe, stari potporni zid u delu oko igrališta je srušen i izgrađen je novi u dužini od 17 metara. Ovim radovima prethodilo je uklanjanje starih zastora i rekvizita, kao i uklanjanje nepoželjne vegetacije.

Preostalo je da se izvrše radovi na ozelenjavanju ove površine. Izvršiće se obnova travnjaka setvom travnog semena na površini od oko 1.000 kvadratnih metara, kao i sadnja školovanih sadnica visokih lišćara – tri lipe i pet breza, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;