INFONET-468X60-BANNER

"Sve ćemo objasniti susedima, a most nastavljamo"

15.08.2017. | Tanjug

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da se izgradnja Pelješačkog mosta nastavlja, navodeći da bi do 2020. ili 2021. godine trebalo da bude realizovan.


Foto: Youtube, screenshot

Plenković je, novinarima u Jelsi na Hvaru, rekao da je reč o strateškom projektu za Hrvatsku i najvećem pojedinačnom projektu koji se finansira sredstvima EU.

"Ne samo da se nastavlja projekat izgradnje Pelješačkog mosta nego smo dobili osiguranih 357 miliona evra," rekao je Plenković. 

On je to kazao reagujući na izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića koji je u nedeljnom intervjuu sarajevskom portalu Faktor.ba rekao kako smatra da Hrvatska ne sme da gradi Pelješački most pre nego što se definiše pomorska granica između dve države i BiH obezbedi pravo nesmetanog pristupa otvorenome moru, prenela je Hina. 

Plenković je rekao da se zalaže za dijalog sa svim susedima, dakle i sa BiH i da se u vezi sa izgradnjom Pelješačkog mosta razgovaralo na zajedničkoj sednici hrvatske vlade Saveta ministara BiH u Sarajevu početkom jula. 

"Ako bilo šta treba da se pojasni, sve ćemo da pojasnimo našim susedima, međutim tehničke karakteristike mosta su takve da one omogućavaju neškodljiv prolaz svim vrstama plovila koja bi mogla ići prema moru", naglasio je Plenković. 

On je dodao i da ne očekuje međunarodni spor u vezi sa Pelješačkim mostom.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;