INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počinje izgradnja nove zgrade RTV

30.11.2016. | S.Milanović | Dnevnik

Maketa nove zgrade Radio-televizije Vojvodine predstavljena je u holu Studija M najavivši dugoočekivan početak izgradnje ovog objekta, u okviru svečanog obeležavanja 69. rođendana javne medijske ustanove. Generalni direktor JMU RTV-a dr Miodrag Koprivica najavio je da će zgrada biti završena 2019. godine.

- Pred vama je maketa nove zgrade RTV-a, koja je idejno rešenje Riste Dobrijevića i Dragoljuba Kujevića. Sada krećemo s raščišćavanjem stare lokacije na Mišeluku, a negde u maju bi počela izgradnja nove zgrade. Znači za dve do dve i po godine će naše kolege imati optimalne uslove rada u jednom novom objektu - najavio je dr Miodrag Koprivica i pozvao građane da pogledaju maketu „njihove zgrade” koja će biti izložena u Studiju M.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Vlada Republike Srbije upravo je predložila u budžetu za ovu godinu 400 miliona dinara za prvu fazu ovog projekta, a to očekujemo i od Pokrajinske vlade. Sada sa stopostotnom sigurnošću mogu da kažem da ćemo za dve godine ući u novi objekat. Vlada i grad Novi Sad su prepoznali ovu potrebu i zajedničkim naporom je ostvaruju - napomenuo je dr Koprivica, dodajući da su se u toku ovih sedam decenija menjali ljudi, tehnike, statusi ove ustanove, pa i države, ali je Radio-televizija Vojvodine opstajala oko misije da informiše, zabavi i edukuje građane Vojvodine, te da proizvodi program na 7 medijskih platformi i na 13 jezika.

Nova zgrada će biti izgrađena na staroj lokaciji na Mišeluku, imaće 17.530 kvadratnih metara, sa pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija. Osim toga, imaće i sve potrebnee tehničko-tehnološke prateće prostore.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;