INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Može legalizacija i ekstra spratova u Beogradu

29.12.2015. | Beta

Skupština Beograda usvojila je odluku o određivanju spratnosti po zonama, kojom se omogućava legalizacija objekata sa više spratova nego što je predviđeno.

Gradski sekretar za legalizaciju Nemanja Stajić kazao je da u Beogradu postoji više od 300.000 zahteva za legalizaciju, a od toga je oko 55.000 u prigradskim opštinama. On je rekao da će grad biti podeljen u pet zona.

www.pixabay.com

- Zonu jedan obuhvataju rubna područja centralnih gradskih opština, zonu dva poslovno-trgovačke ulice na teritoriji grada, zonu tri štićeni delovi grada poput Knez Mihailove i Dedinja, dok će zonu četiri činiti sve ono što nije obuhvaćeno tim zonama, a zona pet je područje posebne namene u okviru „Beograda na vodi“ – rekao je Stajić.

U zoni jedan dozvoljena je viša spratnost nego što je predviđeno planskim dokumentom – i to će biti prizemlje, četiri sprata i potkrovlje, a ako je planskim aktom predvidjeno više, biće dozvoljena i jedna etaža više.

- Zona dva predviđa prizemlje, osam spratova i potkrovlje, ili ako je planskim dokumentom predviđeno više, dozvolićemo još jedan sprat više – kazao je Stajić.

U štićenoj, trećoj zoni oko Knez Mihailove, Topčidera, Kosančićevog venca, Dedinja, Zvezdarske šume, starog jezgra Zemuna, dozvoljeno je odstupanje za jedan sprat više, nego što je to predvidjeno planskim dokumentom, dodao je on.

U četvrtoj zoni biće dozvoljeno dva sprata više nego planom, a u zoni pet u okviru Beograda na vodi neće biti dozvoljeno nikakvo odstupanje od planskog dokumenta.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;