INFONET-468X60-BANNER

Železnički Koridor 10 obnovio ruski kredit

14.09.2015. | Tanjug

Radovi na rekonstrukciji pruge Sopot Kosmajski-Kovačevac na železničkom Koridoru 10, koja je finansirana ruskim kreditom, biće završeni u utorak, 15. septembra 2015. Radovi su finansirani ruskim kreditom za modernizaciju srpskih železnica ukupne vrednosti 800 miliona dolara.

Vrednost radova na rekonstrukciji 18,4km dugoj deonici Sopot Kosmajski-Kovačevac iznosi oko 11,8 miliona dolara. Izvođač radova je „RŽD Internešnl“, a podizvođači ZGOP iz Novog Sada i „Energoprojekt-Niskogradnja“ iz Beograd, dok su deo radova izvele i stručne službe srpskih železnica sopstvenim materijalima.

Rekonstrukcija pruge Sopot Kosmajski-Kovačevac je započeta 6. aprila ove godine, a modernizacijom je bila obuhvaćena kompletna građevinska i elektrotehnička infrastruktura na toj deonici. Radovima su bili obuhvaćeni i prolazni koloseci i pripadajuće skretnice u stanicama Sopot Kosmajski, Vlaško Polje i Mladenovac, kao i rekonstrukcija devet putnih prelaza i celokupna revitalizacija postojećih elektrotehničkih postrojenja na ovoj deonici.

Saobraćaj na deonici između stanica Sopot Kosmajski i Kovačevac pre remonta se odvijao brzinom od 30 kilometara na sat, a projektovana brzina vozova nakon izvedenih radova je 100 do 120 kilometara na sat.

Kraj radova će biti obeležen u železničkoj stanici Sopot Kosmajski, u prisustvu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Vasiljeviča Čepurina, generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije Gorana Maksića i prvog zamenika direktora kompanije ruskih železnica u Srbiji „RŽD Internešnl“ Mansurbeka Bahtijaroviča Sultanova, navedeno je u saopštenju „Železnica Srbije“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;