INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova beščanskog mosta do 15. novembra? (video)

04.11.2014. | RTV

Kakvo je stanje naših saobraćajnica i kako se radi na njihovom održavanju, najbolji primer može da bude vitalna saobraćajnica, kao što je stari most kod Beške. Ta građevina je nakon rekonstrukcije već nakon pola godina morala da bude sanirana. Obnova još nije završena, ali se prema informacijama iz „Puteva Srbije“ bliži kraju i 15. novembar je krajnji rok.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Stari most kod Beške čekao je 40 godina na rekonstrukciju i dočekao je. Radnici su gradilište napustili krajem prošle godine, da bi se ti isti radnici na to mesto vratili pola godine kasnije. Umesto da radovi budu završeni još letos kako je bilo predviđeno, to je pomereno za sredinu novembra. Uzroci oštećenja na kolovozu i dalje su nepoznanica, a mogu biti loš kvalitet asfalta ili uvozne hidrozolacije koja je prvi put korišćena kod nas, ili radovi koji su izvođeni van građevinske sezone.

Sanacija starog mosta kod Beške koštala je skoro dve milijarde dinara. Kada je most krajem prošle godine pušten u saobraćaj, nadležni su naglasili da su radovi kvalitetno urađeni, da su ugrađeni savremeni materijali što je garancija da narednih decenija neće biti većih ulaganja.

Kako navode u „Putevima Srbije“ izvođači radova „Mostogradnja“ i „Vojput“ snose odgovornost za radove, a ponovljene sami finansiraju. Kako se saznaje, postavlja se hidroizolacija istog inostranog proizvođača, ali druga tehnologija.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;