IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Metal Sistemi" obnavljaju proizvodnju industrijskih lanaca - investicija od 10 miona evra

03.10.2008. | eKapija

Kompanija "Metal sistemi", koja je u junu 2008. za 1,2 mil EUR kupila poslednju neprivatizovanu celinu kragujevačke industrije "Filip Kljajić", Fabriku industrijskih lanaca , najavila je investicije od 10 miliona evra u proširenje i rekonstrukciju te fabrike. Nakon završetka svih planiranih radova, u proleće 2009, novi vlasnik će na oko 3.2ha objediniti svoje proizvodne celine.

Tako će se pod jednim krovom naći fabrika "Metal sistemi", "Zastava Procesna oprema", koja je, takođe, u većinskom vlasništvu "Metal sistema", i "Fabrika industrijskih lanaca". Sadašnji pogoni "Metal sistema" biće premešteni iz Industrijske zone Kragujevac.

- Ovih dana počinje rušenje starih objekata i priprema za izgradnju novih. Takođe, biće urađen i remont postojećih mašina, a u planu je i nabavka novih postrojenja neophodnih za kvalitetnu i modernu proizvodnju. Namera je da novi proizvodni kompleks "Metal Sistema", bude najreprezentativniji, ne samo u Srbiji, nego i u ovom delu Evrope, a projekat je izradio naš AG biro "Metal sistemi"- rekli za eKapiju u "Metal sistemima".

Kako je naglašeno, "Metal sistemi" će, uz razvoj dosadašnjih aktivnosti, obnoviti proizvodnju industrijskih lanaca sa ciljem da se ponovo zauzmu pozicije na međunarodnom tržištu, što bi omogućilo dalji razvoj i stvaranje novog realnog dohotka u Kragujevcu. Prema socijalnom programu, zadržano je 190 radnika Fabrike industrijskih lanaca, što sa zaposlenima u "Procesnoj opremi" i "Metal sistemima" čini 430 radnika koji će se za oko 7 meseci naći u novom proizvodnom kompleksu.

Kragujervačka kompanija "Metal sistemi", osnovana je 2002, bavi se proizvodnjom i montažom transportnih sistema, proizvodnih hala, samonosivih, automatizovanih i drugih vrsta skladišta. Uz postojeće "Metal sisteme" u Crnoj Gori i Sloveniji, i predstavništva u Beogradu i Nišu, u narednom periodu biće institucionalizovano prisustvo ove kompanije i u ostalim zemljama regiona, najavljeno je u "Metal sistemima". Prošlogodišnji promet "Metal sistema" na domaćem tržištu iznosio je oko milijardu dinara.


 

Komentari: 0

Vezane kategorije


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...