Društvena odgovornost kao neophodan sastojak za prevazilaženje krize

24.06.2009. | Trimo

Trudeći se da da sopstveni doprinos zajednici u kojoj posluje, kompanija Trimo Inženjering nastavila je akcije iz segmenta društveno odgovornog poslovanja. Samo u proteklih mesec i po dana, kompanija je stručnim predavanjima i novčanim donacijama pomogla Nedelju arhitekture, 35. Jupiter konferenciju, kao i humanitarnu organizaciju za borbu protiv droge Reto – Ima nade.

Kao kompanija koja podstiče inovativno razmišljanje različitih generacija i na različitim područjima, Trimo Inženjering je povodom organizovanja četvrte Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA), novčano podržao rad Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda.

Sa željom da sa razvojem Trimo Inženjeringa doprinese i razvoju lokalne zajednice, kompanija je u okviru društveno odgovornog poslovanja donirala i vatrootporne krovne panele u vrednosti od 2.000 evra za pokrivanje skladišnog prostora srpske filijale međunarodne humanitarne organizacije Reto – Ima nade, koja pomaže obolelima od bolesti zavisnosti da svoje probleme prevaziđu radnom terapijom, i da prodajom svojih rukotvorina obezbede dalji rad organizacije, ali i vlastitu budućnost po izlečenju.

Takođe, nastavljajući tradiciju, kompanija je novčano pomogla i 35. Jupiter konferenciju na Mašinskom fakultetu, informišući stručnu javnost o uspostavljenim standardima kvaliteta i izvrsnosti u poslovanju.

»Generalno, kompanije u doba krize manje su u mogućnosti da daju čisto novčane priloge za različite društveno-korisne ciljeve, ali zato je kriza šansa za razvoj složenijih vidova društveno-odgovornog poslovanja i međusobnog povezivanja kompanija i stručnih institucija, što može roditi projekte od velikog značaja za trajni razvoj zajednice u kojoj poslujemo,« izjavio je Damir Kočan, direktor Trimo Inženjeringa.

Trimo Inženjering je odredio sebi za cilj da doprinese upoznavanju šire javnosti sa savremenim tokovima u arhitekturi, zato i podržava inicijativu da priznati stručnjaci, odabrani od strane Društva arhitekata Beograda, prisustvuju manifestaciji u periodu od 26. juna do 4. jula 2009. u Kulturnom centru Beograda i drugim centralnim gradskim galerijama i prostorima.

»Samo kroz temeljnije sagledavanje i preispitivanje trenutne arhitektonske scene Srbije i poređenje sa aktuelnim zbivanjima u svetu može da se poboljša naš odnos prema njegovim građevinama, urbanim ambijentima, urbanom dizajnu i svim onim malim i velikim ‘stvarima’ koje doprinose stvaranju arhitekture i atmosfere Beograda kao žive evropske prestonice,« izjavio je Vladimir Kovačević, direktor projektovanja u Trimo Inženjeringu, povodom četvrte Beogradske internacionalne nedelje arhitekture.

U okviru manifestacije organizatori su planirali brojne izložbe, predavanja arhitekata Zorana Radojčića, arhitekata iz Rumunije i Bugarske, Biljane Aranđelović iz Austrije, Michaela Diema i nemačkih i bečkih biroa,  iz švajcarske Christ & Gantenbein Architects i Wim Eckert e2a, kao i Jan Jongert, 2012 architecten iz Holandija, brojne radionice koje će uključiti i najmlađe.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije