INFONET-468X60-BANNER

EPS i "SECI Energia" zajedno grade elektrane na Ibru

09.06.2009. | Beta

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" (EPS) i italijanska kompanija "SECI Energia" potpisali su juče (8. jun 2009. godine) u Beogradu sporazum o izgradnji devet hidroelektrana na reci Ibar.

Direktor JP "Elektroprivreda" Srbije Dragomir Marković, kazao je novinarima u Palati Srbije da EPS sa optimizmom ulazi u taj projekat i očekuje da "za nekoliko godina iz Ibra koristimo novu i čistu hidroenergiju".

Predsednik kompanije "SECI Energia" Gaetano Makaferi (Gaetano Maccaferi) istakao je da je potpisivanje sporazuma o izgradnji devet hidroelektrana važan i za Srbiju i za Italiju, jer "će (sporazum) pomoći razvoj energetskog sektora".

- Taj sporazum daje garanciju za snabdevanje iz obnovljivih izvora i mogućnost za Srbiju da revitalizuje energetske mogućnosti koje ima - naglasio je Makaferi.

Prema njegovim rečima sporazum je dodatna potvrda "mogućnosti poklapanja interesa na političkom i privrednom nivou".

 

 

Komentari: 1

misteriozni 20.02.2010 20.10.14

kao elektrotehnicar-energetike mogu samo da kazem da je ovo dokaz da nam se drzava i dalje raspada i da od nje vise nema nista... kada smo mi dozvolili strancima da prave kod nas elektrane ciju ce energiju nama da prodaju jos jednom dokazujemo sami sebi da se srbija raspada i da i dalje propadamo... iako sam ja bez posla a zivim u Raski i za mene bi to mogla da bude sansa, protiv toga sam i uopste se ne slazem... u redu je da mi napravimo i izvozimo energiju a nasem narodu smanjimo cenu, ali mi to ovim ne radimo... poz za sve koji se slazu samnom.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;