INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Alasima novi prostor za prodaju ribe - završetak radova na rekonstrukciji dela Zemunske pijace početkom septembra

05.06.2009. | Danas

Deo Zemunske pijace na kome se prodaje riba, od 1. septembra dobiće nov izgled. Dragan Pušara, direktor JKP "Gradske pijace", posetio je ju sredu (3. jun 2009. godine) ovu pijacu i predstavio idejno rešenje za njenu rekonstrukciju. Pre dva meseca počeli su razgovori sa alasima koji imaju zakupljene tezge za prodaju ribe, koje nisu u skladu sa sanitarnim i higijenskim uslovima.

- Rezultat tih razgovora je ideja da se rekonstruiše deo pijace, što podrazumeva tri poluotvorena lokala sa 18 prodajnih mesta za profesionalne ribare. Ta prodajna mesta imaće isto toliko bazena za svežu ribu i frižidera, dve velike ploče sa ledom koje će koristiti svi prodavci, jedan ledomat i prostoriju za čišćenje ribe, a to sve pod jednim krovom. Radovi će početi u naredne tri nedelje, a biće završeni do 1. septembra, kada počinje nova sezona na ribljoj pijaci - rekao je Pušara.

Vrednost radova, u zavisnosti od javnih nabavki, iznosiće oko 2,4 miliona dinara.

Pored nelojalne konkurencije koja se pojavljuje uoči velikih postova, jedan od problema koji muče alase jeste ograda koju je postavio "Parking servis", pa ljudi ne mogu da prolaze, a onemogućeno je i komunalno snabdevanje u jutarnjim časovima. Direktor gradskih pijaca obećao je da će taj problem biti rešen sa gradonačelnikom.

Pušara je rekao da je uređena i cvetna pijaca koja je sada i fizički odvojena od ribara. Postavljen je novi mobilijar, gondole i ramovi i dobijen je novi ambijent kojim su zadovoljni i cvećari i posetioci.

Uskoro mobilne tržnice

Kada je reč o uređenju centralnih gradskih pijaca Skadarlije, Kalenić i Palilulske u trgove, Pušara kaže da je teško ljudima objasniti šta podrazumeva mobilna pijaca. Pijace će ostati istog kapaciteta kao i dosad, s tim što bi se tezge nakon kraja radnog vremena uklanjale, što bi doprinelo boljem iskorištenju javnog prostora, ali i boljim uslovima čišćenja.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

ATM
ATM
SUBOTICA

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;