Alasima novi prostor za prodaju ribe - završetak radova na rekonstrukciji dela Zemunske pijace početkom septembra

05.06.2009. | Danas

Deo Zemunske pijace na kome se prodaje riba, od 1. septembra dobiće nov izgled. Dragan Pušara, direktor JKP "Gradske pijace", posetio je ju sredu (3. jun 2009. godine) ovu pijacu i predstavio idejno rešenje za njenu rekonstrukciju. Pre dva meseca počeli su razgovori sa alasima koji imaju zakupljene tezge za prodaju ribe, koje nisu u skladu sa sanitarnim i higijenskim uslovima.

- Rezultat tih razgovora je ideja da se rekonstruiše deo pijace, što podrazumeva tri poluotvorena lokala sa 18 prodajnih mesta za profesionalne ribare. Ta prodajna mesta imaće isto toliko bazena za svežu ribu i frižidera, dve velike ploče sa ledom koje će koristiti svi prodavci, jedan ledomat i prostoriju za čišćenje ribe, a to sve pod jednim krovom. Radovi će početi u naredne tri nedelje, a biće završeni do 1. septembra, kada počinje nova sezona na ribljoj pijaci - rekao je Pušara.

Vrednost radova, u zavisnosti od javnih nabavki, iznosiće oko 2,4 miliona dinara.

Pored nelojalne konkurencije koja se pojavljuje uoči velikih postova, jedan od problema koji muče alase jeste ograda koju je postavio "Parking servis", pa ljudi ne mogu da prolaze, a onemogućeno je i komunalno snabdevanje u jutarnjim časovima. Direktor gradskih pijaca obećao je da će taj problem biti rešen sa gradonačelnikom.

Pušara je rekao da je uređena i cvetna pijaca koja je sada i fizički odvojena od ribara. Postavljen je novi mobilijar, gondole i ramovi i dobijen je novi ambijent kojim su zadovoljni i cvećari i posetioci.

Uskoro mobilne tržnice

Kada je reč o uređenju centralnih gradskih pijaca Skadarlije, Kalenić i Palilulske u trgove, Pušara kaže da je teško ljudima objasniti šta podrazumeva mobilna pijaca. Pijace će ostati istog kapaciteta kao i dosad, s tim što bi se tezge nakon kraja radnog vremena uklanjale, što bi doprinelo boljem iskorištenju javnog prostora, ali i boljim uslovima čišćenja.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...