Doneta odluka o restruktuiranju "Petrohemije"

02.06.2009. | Beta

Upravni odbor HIP "Petrohemije" Pančevo odlučio je juče (1. jun 2009. godine) da počne restrukturiranje kompanije, izjavio je generalni direktor te fabrike Slobodan Adžić.

Adžić je agenciji Beta rekao da će biti osnovan tim koji će činiti članovi tog upravnog odbora, Vlade, "Naftne industrije Srbije" i sindikata radi izrade programa za restrukturiranje kako bi se održala proizvodnja.

Adžić je naveo da je posle sednice Skupštine akcionara i novog UO kompanije "jasna namera" Vlade da "Petrohemija" "izađe iz dugova i nastavi rad".

- Kompanija je već pojela svoj kapital i bankrotirala, ali očigledno da Vlada kroz restrukturiranje i nalaženje strateškog partnera želi da pomogne "Petrohemiji" da opstane" dodao je Adžić.

Adžić je rekao da je "prvi zadatak da se smanji opasnost od naplate 200 miliona evra duga poveriocima i da se dugovi smanje prodajom pojedinih delova kompanije".

- Sledeći korak je pronalaženje strateškog partnera, ali tek pošto se dugovi smanje na podnošljiv nivo - dodao je direktor "Petrohemije".

Predlogom restrukturiranja predviđeno je i smanjenje plata i otpuštanje oko 500 radnika uz otpremnine.

Za vreme današnje sednice Skupštine akcionara i UO "Petrohemije" ispred kapija fabrike protestovalo je oko 200 članova Samostalnog sindikata zahtevajući da se predlog restrukturiranja poništi.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...