INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nastavljaju se radovi na deonici Bulevara Evrope u Novom Sadu

21.12.2012. | Dnevnik

Nakon četiri meseca zastoja, ovih dana počinju radovi na deonici Bulevara Evrope od Rumenačkog puta do budućeg mosta preko kanala, saznaje se u Zavodu za izgradnju grada. Kako navode iz tog preudzeća, zalaganjem gradonačelnika i direktora ZIG-a i "Puta", preduzeća koje je dobilo ovaj posao na tenderu, raskinut je "volšebni ugovor" kojim je "Put" izabrao "Borovicu transport" za podizvođača na ovoj deonici, iako je u tenderskoj dokumentaciji kao podizvođač navedena firma "MN" iz Loznice.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da je preduzeće "MN" već nabavilo građevinski materijal vredan 200 miliona dinara i spremno je da počne s poslom. Prema navodima iz ZIG-a, ugovor između "Puta" i "Borovice" nije smeo ni da postoji, a posledica je ta da preduzeće "MN" nije ni uvedeno u posao, iako je ponuda "Puta" s njima kao izvođačem pobedila na tenderu sa cenom od 995.220.707,96 dinara.

Iz Zavoda za izgradnju grada najavili su da će raskinuti ugovor sa "Borovica transportom", nakon što je uhapšen vlasnik te firme Dušan Borovica. Kao razlog za raskid ugovora navedeni su sporost i odnos prema ugovorenim obavezama za posao na drugoj i trećoj deonici četvrte etape izgradnje Bulevara Evrope, koje počinju od kanala DTD, obuhvataju izgradnju mosta, i kolovoza sve do autoputa.

Vrednost ovih radova iznosi 1.470.059.018 dinara. Proces raskida ugovora i dalje je u toku. Četvrta faza izgradnja Bulevara Evrope, koja podrazumeva izgradnju mosta na kanalu DTD i izlazak bulevara na autoput, počela je 30. decembra 2011. godine. Deonica je duga 3,1 kilometar, od Rumenačkog puta do autoputa, a most preko kanala biće dug 176 metara.

Predviđena je izgradnja dve kolovozne trake, sa po dve saobraćajne, pešačkih i biciklističkih staza, kao i javno osvetljenje. Biće izgrađene dve kružne raskrsnice – jedna pre kanala DTD kao veza sa Privrednikovom ulicom, a druga posle kanala kao veza sa Primorskom ulicom. Planirano je i da se izgradi nadvožnjak preko železničkih postrojenja i Privrednikove ulice, dužine oko 450 metara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;