INFONET-468X60-BANNER

Potpisan ugovor o izgradnji poslednje deonice puta Kragujevac-Batočina

17.12.2012. | Šumadijapress

Preduzeće za izgradnju grada Kragujevac potpisalo je ugovor o izgradnji zadnje deonice autoputa Kragujevac–Batočina u dužini od 3,4 km. Na bazi javne nabavke koju je sprovelo Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Preduzeće za izgradnju grada sklopilo je ugovor sa izvođačem radova "Srbija autoput" iz Beograda, koje će izgraditi deonicu autoputa od Botunja do skretanja za Badnjevac, uključujući i petlju u Badnjevcu.

- To znači da smo u ovom trenutku ugovorili sve deonice koje povezuju Kragujevac sa Batočinom. Rok za završetak radova je sredina iduće godine, tako da očekujemo da ćemo u junu ili najkasnije julu, imati urađenu deonicu u ukupnoj dužini od 21 km na potezu od Kragujevca do Batočine – rekao je direktor Preduzeća za izgradnju grada Veljko Merdžan.

Vrednost radova koje će izvesti "Srbija autoput" je oko 730 miliona dinara. Ugovoreni radovi podrazumevaju izgradnju puta preko Nikšićkog brda i petlju kod skretanja za Badnjevac, koja je jedna od dve petlje na tom putu, dok se druga nalazi u mesnoj zajednici Gradac.

Autoput će povezati Kragujevac sa Koridorom 10, odnosno auto-putem Beograd–Niš, a takođe je i jedna od obaveza države prema kompaniji "Fiat automobili Srbija".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;