Pančevački most - uskoro nova pristupna rampa

05.12.2012. | Beobuild.rs

Izgradnja nove prilazne rampe na Pančevačkom mostu odlično napreduje, a trenutno se radi na premošćavanju Bulevara despota Stefana i izlivanju betonske konstrukcije između nasipa i mosta.

Izgradnjom denivelisane raskrsnice sprečiće se dalje ukrštanje saobraćaja na levom skretanju ka Pančevačkom mostu i time povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a Bulevar despota Stefana biće slobodniji za prolazak vozila koja saobraćaju ka centru grada ili ka Višnjici. Nova rampa se sastoji iz dva dela, odnosno dela koji je podignut na nasipu i manje betonske konstrukcije, koja će se nadovezati na postojeći prilaz mostu.

Kružni deo rampe koji se nasipom uzdiže do mosta je potpuno završen. Na tom delu je postavljen asfalt, kao i horizontana signalzacija i stubovi javnog osvetljenja. Drugi deo projekta je konstrukcija na stubovima koja se spaja sa mostom na prilazu iz pravca Bogoslovije. Za potrebe gradnje novog ulaza deo stare mostovske konstrukcije je srušen, i trenutno se izrađuje novi segment koji sadrži i uključenje sa desne strane.

Pored same rampe ka Pančevačkom mostu, projekat uključuje i proširenje Bulevara despota Stefana uz desnu stranu, i to gradnjom dve nove trake u dužini od 375 metara. Novo proširenje omogućiće bolji protok saobraćaja, izdvojena stajališta gradskog saobraćaja, kao i izlivnu traku za vozila koja se kreću u pravcu Ulice Mije Kovačevića.

Takođe, izgrađena je nova vodovodna i kanalizaciona mreža, a postojeća će je rekonstruisana. Dva cevovoda su zamenjena novim većeg prečnika, a postojeći cevovod je izmešten u novi trotoar na dograđenom delu Bulevara despota Stefana. Kišna kanalizacija, koja će prihvatati vodu svih slivnika iz okolnih ulica, izgrađena je u dužini od 600 metara.

Rokovi za završetak nove rampe su ostali nepromenjeni, pa će prva vozila proći ovuda do kraja godine. Izvođači na gradilštu su tri domaća preduzeća "MBA", "Mostogradnja" i "AR gradnja".

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...