IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija staklenika u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

27.11.2012. | Blic

Nakon decenija iščekivanja, krajem prošle nedelje konačno je počela rekonstrukcija velikog i malog staklenika u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu, a rok za završetak radova je 18 meseci. Vrednost radova iznosi nešto više od milion evra, a finansiraju se u okviru projekta Evropske investicione banke "Istraživanje i razvoj".

Velika staklena bašta, kojoj godinama preti urušavanje, ostaće zatvorena do proleća, kada će početi premeštanje oko hiljadu vrsta osetljivih biljaka na sigurno. U toku je prva faza radova, koja podrazumeva rušenje malog staklenika - množare, odnošenje šuta, i početak izgradnje novog objekta, kao i radove u delu aneksa velikog staklenika koji su od tvrdog materijala i u kojima nema biljaka.

- U međuvremenu će izvođači radova pripremati delove za metalnu konstrukciju, i verujemo da će od marta krenuti intenzivnije sa ovim radovima – kaže Petar Marin, upravnik Instituta za botaniku i Botaničke bašte.

Radovi koji su krajem jula započeti na otvorenom u "Jevremovcu", obustavljeni su pre više od mesec dana, a za nastavak se i dalje čeka da izvođačima bude isplaćen bar deo novca. Ove radove je sa 63 miliona dinara trebalo da finansira Fond za zaštitu životne sredine, koji je u međuvremenu ukinut.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...

;