Potpisan ugovor o završnoj fazi izgradnje kardiohirurške klinike u Nišu

27.11.2012. | E-kapija

Potpisivanjem ugovora između vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra Niš, docenta dr Zorana Radovanovića i Miroljuba Nikolića, predstavnika "Tončev gradnje" iz Surdulice izgradnja Klinike za kardiohirurgiju ušla je u završnu fazu, navedeno je na gradskom sajtu.

- Objekat bi do sada bio i završen ali smo insistirali da umesto jednu, imamo dve operacione sale jer ne bi bilo praktično da objekat od 2.400 kvadrata ima samo jednu salu. Opremu za jednu salu već imamo i ona će biti preseljena iz Klinike za vaskularnu hirurgiju gde su u protekle dve godine naši hirurzi uz pomoć kardiohirurga iz Beograda operisali i obučavali se da nastave samostalno da rade – naveo je direktor KC Niš Radovanović i dodao da imaju podršku Ministarstva zdravlja da se projekat započet pre tri godine konačno završi.

Tri godine nakon postavljanja kamena temeljca zaokružena je finansijska konstrukcija jer je Ministarstvo zdravlja obezbedilo još 31,2 miliona dinara za završetak radova. Ukupno je do sada samo za građevinske radove uloženo 200 miliona dinara i još toliko za opremu, navedeno je na gradskom sajtu.

Operacije će početi marta iduće godine a u prvoj godini rada planira 300 operacija, a do 2015. godine ukinuće se liste čekanja za operacije na otvorenom srcu.

Predstavljen je i budući direktor niške Kardiohirurgije, vaskularni hirurg docent dr Dragan Milić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece