INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Usvojena tri plana detaljne regulacije za područje Beograda

13.11.2012. | E-kapija

Odbornici Skupštine grada Beograda su na sednici u petak (09. novembra 2012. godine) usvojili tri plana detaljne regulacije i plan postavljanja tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na području opštine Obrenovac.

Tako su usvojeni Plan detaljne regulacije kompleksa Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović – Dedinje između ulica Heroja Milana Tepića, Bulevara mira (Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića), Ljutice Bogdana, Dragorske (dr Ive Popovića Đanija) i Sokobanjske, Plan detaljne regulacije za blokove između ulica Cara Dušana, Filipa Višnjića, Ugrinovačke i Laze Jovanovića-Porcija u Zemunu i Plan detaljne regulacije za raskrsnicu "Krivaja" – novi prilaz groblju "Lazarevac 2" u Lazarevcu.

Obrazlažući prvi plan Milan Vuković, gradski sekretar za urbanizam i građevinske poslove, istakao je da se u sklopu ovog kompleksa nalazi pet klinika, to jest instituta. Pored komunalnog i infrastrukturnog opremanja i dodatnih sadržaja na toj lokaciji, donošenjem ovog plana omogućeno je proširenje kapaciteta zdravstvenih ustanova, i to za oko 13,9 hiljada kvadratnih metara dogradnje i nove izgradnje. Najveća povećanja moguća su u Institutu za kardiovaskularne bolesti na Dedinju, oko 9.000 kvadratnih metara, i Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu.

Drugi plan omogućava adekvatno povezivanje groblja "Lazarevac 2" sa putem Lazarevac-Stepojevac. Treći plan odnosi se na površinu od oko 14,5 hektara i nalazi se na teritoriji opštine Zemun. Cilj je transformacija privredne zone u komercijalne delatnosti i gradske centre, podizanje nivoa kvaliteta korišćenja prostora i definisanje potencijala i ograničenja prostora kroz pravila uređenja prostora i izgradnje objekata.

Na teritoriji opštine Obrenovac biće postavljena 92 pokretna privremena objekta na 39 lokacija na javnim površinama.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;