Prijepolju iz NIP-a oko 67 miliona dinara

14.05.2009. | Beta

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović izjavila je juče (13. maj 2009. godine) u Prijepolju da je iz NIP-a za tu ekonomski nerazvijenu opštinu odobreno nešto manje od 67 miliona dinara.

- Ova sredstva su na raspolaganju opštini Prijepolje, a prioritete utvrdite sami - rekla je ministarka Kalanović opštinskim rukovodiocima.

Prijepolje je sredstva dobilo za prvu fazu novog mosta na Limu, rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Luke i izmirivanje obaveza u adaptaciji vodovoda u Brodarevu.

To su projekti koje Ministarstvo za NIP u celini finansira u okviru programa "Razvoj infrastrukture u 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji", rekla je Kalanovićeva.

Predstavnici opštine Prijepolje su insistirali da se u celini finansira prva faza izgradnje mosta na Limu za koju je potrebno oko 75 miliona dinara.

Prema rečima ministarke, Ministarstvo za NIP će prihvatiti taj stav samo ako se u najkraćem roku opština obaveže da će obezbediti sopstveno učešće od 10-15 miliona dinara i isti iznos predvidi u budžetu za narednu godinu.

Projekte u okviru programa pomoći najnerazvijenijim opštinama u Srbiji Ministarstvo za NIP finansira u cilju stvaranja uslova za ravnomerniji regionalni razvoj i smanjenje demografskog odliva stanovništva, po čemu je opština Prijepolje vrlo karakteristična, rečeno je na sastanku.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije