INFONET-468X60-BANNER

Prijepolju iz NIP-a oko 67 miliona dinara

14.05.2009. | Beta

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović izjavila je juče (13. maj 2009. godine) u Prijepolju da je iz NIP-a za tu ekonomski nerazvijenu opštinu odobreno nešto manje od 67 miliona dinara.

- Ova sredstva su na raspolaganju opštini Prijepolje, a prioritete utvrdite sami - rekla je ministarka Kalanović opštinskim rukovodiocima.

Prijepolje je sredstva dobilo za prvu fazu novog mosta na Limu, rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Luke i izmirivanje obaveza u adaptaciji vodovoda u Brodarevu.

To su projekti koje Ministarstvo za NIP u celini finansira u okviru programa "Razvoj infrastrukture u 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji", rekla je Kalanovićeva.

Predstavnici opštine Prijepolje su insistirali da se u celini finansira prva faza izgradnje mosta na Limu za koju je potrebno oko 75 miliona dinara.

Prema rečima ministarke, Ministarstvo za NIP će prihvatiti taj stav samo ako se u najkraćem roku opština obaveže da će obezbediti sopstveno učešće od 10-15 miliona dinara i isti iznos predvidi u budžetu za narednu godinu.

Projekte u okviru programa pomoći najnerazvijenijim opštinama u Srbiji Ministarstvo za NIP finansira u cilju stvaranja uslova za ravnomerniji regionalni razvoj i smanjenje demografskog odliva stanovništva, po čemu je opština Prijepolje vrlo karakteristična, rečeno je na sastanku.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;