INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Opština Zvezdara (Beograd) prva otvorila poseban šalter za urbanističko-građevinske poslove

22.10.2012. | Politika

Na jednom šalteru opštine, Zvezdarci od 19. oktobra 2012. mogu da dobiju detaljna uputstva o tome šta od dokumenata treba da pribave ako žele da poprave krov na zgradi ili kući, zamene prozor, nadograde sprat na objektu, zamene instalacije, ili da na drugi način pregrade prostorije u stanu. Građevinski inženjeri pomagaće im da popune zahteve, investitori će brže nego do sada dolaziti do odobrenja i građevinskih dozvola, kaže Predrag Vidosavljević, načelnik građevinskog odeljenja opštine Zvezdara.

– Procedure će biti skraćene za sve vrste urbanističko građevinskih poslova u našoj nadležnosti za oko 15 dana. To znači da ćemo odobrenje za zamenu krova izdavati za tri dana, građevinske dozvole za nadogradnju sprata za 21 dan, uključujući i utrošeno vreme za zaključivanje ugovora sa Direkcijom za građevinsko zemljište. Za osam dana investitorima će biti odobreno da recimo promene organizaciju prostora u svom stanu. Sve informacije će dobijati od stručnih osoba i neće kao do sada morati da obilaze brojne šaltere i čekaju dve nedelje da im stigne dopis koje papire treba da pribave – objašnjava Vidosavljević.

Službenici su za investitore pripremili četiri tipska formulara sa uplatnicama: za tekuće održavanje objekta ili stana, investiciono održavanje, rekonstrukciju objekta, sanaciju, adaptaciju i ugradnju unutrašnjih instalacija i izgradnju pomoćnih i ekonomskih objekata i zidanih ograda. U opštini će pribavljati i kopije planova i listove nepokretnosti, a otvoren je šalter "Pošte" na kome će uplaćivati takse. Dobiće imena i brojeve telefona službenika kod kojih će proveravati u kojoj fazi je rešavanje njihovog predmeta.

Radno vreme i dostava

  • Šalter za urbanističko-građevinske poslove Zvezdare otvoren je radnim danima od 8 do 19 sati, a subotom od 9 do 14časova.
  • Informacije u vezi sa radovima i kopiranje arhivskih projekata investitori će, osim na šalteru moći da dobiju i telefonom na brojeve 3405-792, 066-260-261, i na internet-adresi odrzavanjeobjekata@zvezdara.org.rs.
  • Na ove brojeve i adrese osetljive grupe građana, kao što su osobe sa invaliditetom, stariji, roditelji koji imaju decu mlađu od dve godine mogu da naruče dokumentaciju: obrazac za izvođenje radova, kopiranje arhivskog projekta zgrade, uplatnice. Ona će im potom biti dostavljena na kućnu adresu.

Rokovi za dobijanje odobrenja

  • 3 dana – tekuće i investiciono održavanje
  • 8 dana – sanacija i adaptacija
  • 21 dan – rekonstrukcija

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;