INFONET-468X60-BANNER

Predstavljen Projekat oživljavanja Ade Huje

26.09.2012. | E-kapija

Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda predstavio je danas Projekat revitalizacije Ade Huje čiji je cilj da se Ada Huja pretvori u zelenu oazu i učini dostupnom svim građanima za rekreaciju, zabavu, učenje i druženje u prirodi.

- Poluostrvo Ada Huja je do šezdesetih godina prošlog veka bila omiljeno mesto mnogih Beograđana, a onda je počelo nekontrolisano nasipanje. U kasnijim godinama na ovom prostoru se odlagalo smeće iz celog Beograda, dok deponija nije preseljena u Vinču. Tako da je stanje životne sredine na području Ade Huje zabrinjavajuće, a zagađenost velika. To je ogromna šteta jer se radi o neiskorišćenom zelenom kapacitetu prestonice i baš zbog toga želimo da revitalizujemo ovaj prostor i učinimo ga zdravijim i primamljivim za odmor i relaksaciju. Naš cilj je da Ada Huja postane nova Ada Ciganlija – istakao je Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine i dodao da Sekretarijat za zaštitu životne sredine "ima ozbiljne namere da učini Beograd boljim mestom za život i ovaj projekat je jedan od mnogobrojnih dokaza naše posvećenosti".

- Već smo dosta toga uradili na Adi Huji, očistili smo špic i sagradili "Supernatural park" koji sadrži dečje igralište, velike bašte sa zasađenim belim jasenom, hrastom lužnjakom i vrbom, a sledeći korak je kreiranje tehničke dokumentacije za revitalizaciju ovog dela obale Dunava, od strane tima stručnjaka iz svih relevantnih institucija – rekao je Srđan Stanković, osnivač pokreta Supernatural.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;