"Simpove" sofe u "Ikeinim" radnjama u Rusiji - realizacija ugovora počinje u junu

11.05.2009. | Beta

Proizvođač nameštaja "Simpo" iz Vranja i švedska "Ikea" sklopili su ugovor vredan 5,5 miliona evra o izvozu Simpovog nameštaja na rusko tržište, izjavio je zamenik generalnog direktora "Simpa" Ljubomir Ilkić.

Ilkić je agenciji Beta kazao da će se u okviru ugovora u trgovinama "Ikee" u Rusiji, u Moskvi i Sankt Peterburgu, prodavati "Simpove" sofe sa mehanizmom na izvlačenje.

Sofe će se proizvoditi u "Simpovim" pogonima, biće marke "Simpo", ugovor će biti realizovan do kraja ove godine, a realizacija ugovora bi trebalo da počne narednog meseca, kazao je Ilkić.

Prema Ilkićevim rečima, planira se potpisivanje novih ugovora koji će obuhvatiti i ostale vrste nameštaja i koji će važiti u narednih tri do pet godina.

- Ikea će biti jedan od strateških partnera Simpa u privatizaciji i nama je stalo da sa takvim partnerom napravimo niz dugoročnih ugovora koji neće obuhvatiti samo ležajeve sa mehanizmom već i dečje krevetiće, dečji namestaj, masivni nameštaj, dušeke i neke druge proizvode- rekao je on.

Na pitanje o planu da "Ikea" bude strateški partner "Simpa" u privatizaciji, Ilkić je kazao da će o tome moći da govori tek kada bude konkretnih dogovora.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...