PRIJAVA-468X60-BANNER

Narodni muzej u Vranju započeo izgradnju izložbenog prostora

03.09.2012. | E-kapija

Početkom septembra biće završena izgradnja dela izložbenog prostora i depoa Narodnog muzeja u Vranju, koji su započeli 20 jula.

Narodni muzej u Vranju, naime, planira da u okviru muzejskog objekta izgradi sopstveni izložbeni prostor. Ideja je nastala još 2007. godine ali je početak radova odlagan usled nedostatka novca.

- Izgradnja koja je započela 20. jula predstavlja uređenje tek jedne petine planiranog izložbenog prostora, nekih 200m2. Za ove radove dobili smo sredstva u iznosu od 1.300.000 dinara od Ministarstva ekonomije, a za završetak celokupnog izloženog prostora potrebno nam je više od 5 miliona dinara, a ta sredstva nemamo - kaže Slađan Ivanović, direktor Narodnog muzeja u Vranju.

Postojećim sredstvima koja su obezbeđena, prema rečima sagovornika Ivanovića, biće uvedena struja, voda i komunalije i omalterisani zidovi.

Kako kaže Ivanović, Narodni muzej u Vranju deli sudbinu većine muzeja u Srbiji koji nemaju uslove za adekvatno funkcionisanje, ali se nada će uskoro biti obezbeđena nova sredstva kako bi muzej u ovom gradu konačno dobio svoj izložbeni prostor.

Prema projektu za izgradnju izložbenog prostora, koji je uradilo vranjansko preduzeće "Noveco", koje se potpisuje i kao izvođač radova, budući izložbeni prostor trebalo bi da ima čitaonicu sa bibliotekom, konzervatorske radionice, izložbeni prostor i depo za svako odeljenje, kao i salu sa video bimom, a zauzimaće prostor od oko 1.000m2.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;