INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Bečićima niče luksuzni "Metropol In" vredan 20 miliona evra

31.08.2012. | Vijesti

Da Budvu nakon godina zatišja očekuje burna investiciona jesen potvrđuje i izgradnja luksuznog hotela sa 4 plus zvezdice na atraktivnoj lokaciji kod crkve Sveti Toma, nadomak "Splendida" u Bečićima.

Fotografija - Budući izgled hotela "Metropol In"

To je nakon gotovo šest godina prvi novi hotel koji se gradi ispod Jadranske magistrale u Bečićima, prostoru koji je decenijama unazad bio rezervisan za hotelske kapacitete, a koji je već ugrožen stambenom izgradnjom.

Budući hotel "Metropol – In", čija je vrednost procenjena na 20 miliona evra, gradi istoimena kotorska kompanija, koja je pre nekoliko godina kupila atraktivnu lokaciju od ukupno 1.683m2 na lokalitetu koji je u Upravi nekretnina označen kao Babin Vir.

Predsednik firme Branislav Savić, koji je ujedno i vlasnik poznate budvanske građevinske kompanije "Gugi commerce", rekao je da je kompletna dokumentacija za dobijanje građevinske dozvole predata u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, te da odmah nakon što je dobiju, počinju radove.

- Izmirili smo sve obaveze prema Opštini i uplaćene su komunalije, čime smo poštovali nove zakonske odredbe. Urađen je glavni projekat hotela, obavljena njegova revizija, ispuneni su urbanističko-tehnički uslovi, te urađena sva potrebna građevinska procedura, koja prati ovakvu novu investiciju. Očekujemo da će ubrzo biti izdata i građevinska dozvola, što bi otvorilo mogućnost da odmah započnemo radove. Reč je o objektu ukupne bruto građevinske površine od 10 hiljada kvadrata, koji će biti na ukupno sedam etaža iznad i tri ispod zemlje - kazao je Savić za "Vijesti".

Hotel će, dodao je on, imati 70 jedinica, od kojih su dva luksuzna predsednička apartmana.

Poslednja etaža hotela predviđena je za moderan restoran, jer sama lokacija hotela omogućava svima pravi užitak. Osim pogleda na prelepu bečićku plažu, sa vrha hotela gosti će moći da uživaju u panorami Bečića i Budve.

- Vodili smo računa o svemu, tako da će prostor biti maksimalno iskorišćen. Gradimo troetažnu garažu pod zemljom. Uz korišćenje savremenih materijala, kojim želimo da zgrada bude potpuno funkcionalna i energeteski efikasna, oslanjamo se na obnovljive izvore energije, pre svega solarnu, jer broj sunčanih dana na ovom delu naše obale, omogućava odličnu iskorišćenost. Hotel koji će raditi cele godine, imaće i velnes i fitnes centar, te zatvoreni bazen, što je jedan od preduslova za dobijanje visoke kategorije - kazao je Savić, i dodao da hotela u Crnoj Gori nikada nije dosta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;