INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Banka Intesa i GGF fond potpisali ugovor o kreditnoj liniji za unapređenje energetske efikasnosti

23.08.2012. | E-kapija

Banka Intesa i Fond "The Green For Growth Fund" (GGF) potpisali su ugovor o kreditnoj liniji za podršku unapređenju energetske efikasnosti u iznosu od 7 miliona evra. Sredstva su namenjena kreditiranju fizičkih lica, a zajmovi će građanima biti dostupni u dinarima i indeksirani u evru.

- Banka Intesa je bila prva banka na domaćem tržištu koja se priključila programu subvencionisanih kredita za energetsku efikasnost namenjenih stanovništvu, koji je Vlada Republike Srbije pokrenula ove godine. GGF kreditna linija dodatno će ojačati kapacitet Banke za pružanje podrške poboljšanju energetske efikasnosti koja će građanima omogućiti da ostvare značajne uštede energije i istovremeno dati aktivni doprinos zaštiti okoline i ukupnom razvoju društva - izjavio je Marko Kapelini (Marco Capellini), zamenik predsednika Izvršnog odbora banka Intesa.

GGF kreditna linija pretežno je namenjena unapređenju energetske efikasnosti u zgradama koja se može postići poboljšanjem toplotne izolacije u zidovima, ugradnjom energetski efikasnih prozora, bojlera i naprednijeg sistema centralnog grejanja, kao i drugim inovativnim rešenjima za uštedu energije. Procenjuje se da će sredstva obezbeđena GGF kreditnom linijom osigurati uštedu od minimum 20% primarne energije što predstavlja godišnje smanjenje utroška energije za oko 20 miliona kWh (kilovatsati) i 6.500 tona nižu emisiju ugljen dioksida, takođe na godišnjem nivou.

- GGF-u je drago što može da najavi ovu saradnju sa bankom Intesa, finansijskom institucijom sa znatnim iskustvom u uštedi kreditima za energetsku efikasnost i sa impresivnom poslovnom mrežom. Kroz rad sa bankama poput Banca Intesa, možemo maksimizirati uticaj Fonda, postići znatan razvoj i efikasno doprineti smanjenju potrošnje energije u Srbiji - istakla je Monika Bek, predsedavajuća fonda "The Green for Growth Fund".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;